понеділок, 12 жовтня 2009 10:46

У Києві планують ще одну лінію швидкісного трамваю

У Києві планують ще одну лінію швидкісного трамваю
Комунальне підприємство Київпастранс готує документацію для організації тендеру на проведення проектних робіт з будівництва траси швидкісного трамвая від житлового масиву Вигурівщина-Троєщина до проспекту Возз"єднання, звідки жителі столиці зможуть дістатися на Правий берег міською електричкою .

Про це повідомили в Київській міській держадміністрації.

За інформацією Київпастрансу, кількість перевезених міською електричкою пасажирів щоденно зростає. З моменту відкриття руху можливістю швидко дістатися з Троєщини до Петрівки вже скористалося близько 120 тисяч осіб.

В порівнянні з початком минулого місяця, середня кількість пасажирів міської електрички зросла вдвічі, і щодня сягає семи тисяч.

На сьогоднішній день до виходу на маршрут готується ще один електропотяг. Крім того, як зазначають у Київпастрансі, вводяться в дію плани з відкриття наступних двох станцій міської електрички - ведуться проектні роботи з реконструкції станцій Сирець, Борщагівка та будівництва підходів до них.

Проект міської електрички передбачає, що перша її черга з"єднає станції: Борщагівка, Рубежівська, Сирець, Вишгородська, Зеніт, Київ-Петрівка, Городня, Київ-Дніпровський, Лівобережна, Русанівка, Дарниця (пересадкові вузли на станціях метрополітену Дарниця, Берестейська, Петрівка, Лівобережна , Сирець). У цілому, передбачено обладнати і задіяти 14 залізничних станцій, на утриманні яких є шість станцій метрополітену. Вже завершено будівництво берегових платформ на станції Лівобережна.

Як повідомлялося раніше, 2 вересня цього року Київська міська державна адміністрація і Південно-Західна залізниця відкрили рух електропотягів між станціями Городня і Київ-Петрівка в Києві, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Києві планують ще одну лінію швидкісного трамваю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути