субота, 15 серпня 2009 10:01

31 серпня в столиці запустять електричку з Троєщини до Петрівки

31 серпня в столиці запустять електричку з Троєщини до Петрівки

Запуск першої міської електрички сполученням станція "Троєщина" - станція "Петрівка" відбудеться 31 серпня 2009 року о 14:00, повідомили в прес-службі Київміськдержадміністрації.

Першими пасажирами міської електрички стануть Київський мер Леонід Черновецький, перший заступник КМДА Денис Басс, начальник Південно-західної залізниці Олексій Кривопишин, гендиректор КП "Київпасстранс" Микола Ламбуцький і представники ЗМІ.

Завдяки реалізації проекту міської електрички, будуть вирішені насущні проблеми забезпечення транспортного сполучення житлових масивів Троєщина, Райдужний і Воскресенка з правим берегом.

Міська електричка курсуватиме через Петровський залізничний мостовий переїзд. Існуюче залізничне кільце має протяжність 42 км. і охоплює майже весь центр міста, за винятком Шевченківського р-ну.

Вже сьогодні Південно-західна залізниця підготувала під міські перевезення три електропоїзди. Одночасно такий електропоїзд зможе перевозити близько 1,5 тисяч пасажирів.

На даний момент силами Південно-західної залізниці разом з КП "Київпасстранс" виконано всі необхідні роботи з реконструкції платформ, будівництва і устаткування касових і технологічних приміщень на станціях "Київ - Петрівка" і "Троєщина". Пропуск пасажирів здійснюватиметься автоматизовано, через турнікети. Також обладнані пішохідні підходи від автобусної зупинки до платформи станції "Троєщина" і виконано впорядкування прилеглої території.

Вартість проїзду міською електричкою встановлюватиметься відповідно до існуючих міських тарифів в муніципальному громадському транспорті. Пільгові категорії пасажирів користуватимуться електричкою безкоштовно.

Під"їзд на станцію "Троєщина" з районів Троєщина, Райдужний і Воскресенка здійснюватиметься новими автобусними маршрутами N59,60,61.

За матеріалом Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «31 серпня в столиці запустять електричку з Троєщини до Петрівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути