пʼятниця, 11 вересня 2009 13:51

Лінія швидкісного трамваю може бути небезпечною для киян (ФОТО)
5

З листа ДП Київська державна регіональна технічна інспекція міського електротранспорту МінЖКГ від 24.12.08
Припис Головної державної технічної інспекції міського електротранспорту

Фракція Блоку Кличка у Київраді заявляє, що столична влада тисне і звільняє фахівців-транспортників, які заявляють про чисельні порушення під час реконструкції лінії швидкісного трамваю у Києві.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Блоку.

"Уже звільнені начальник виробничо-кабельних мереж служби енергетичного забезпечення КП "Київпастранс", головний державний інспектор міського електротранспорту Головної державної інспекції міського електротранспорту МінЖКГ, начальник центру механізації шляхових робіт Південно-Західної залізниці", йдеться в повідомленні.

До того ж, за словами депутатів, заступник директора НДІ міського господарства МінЖКГ "регулярно отримує погрози про розправу, якщо не змінить позицію відносно реконструкції швидкісного трамваю".

"Таким чином, чиняться свідомі перешкоди для з"ясування істини навколо реконструкції трамваю", - заявляють в Блоці Кличка.

Головні претензії звільнених фахівців стосувались повного ігнорування "Київпастрансом" техніки безпеки під час прокладання лінії (йдеться про кріплення, шпали).

"23.10.08 на технічній раді КП "Київпастранс" прийнято не правове рішення про заміну кріплення КППТ-17 (Треп-Ш) на ІМЕТ-1, хоча станом на цей час було закуплено партію комплектів шумознижуючих прокладок на 60% проекту та виготовлено інших елементів кріплення КППТ-17 (Треп-Ш) на 50% проекту. У зв"язку із використанням застарілого типу болтового скріплення була збільшена і кількість дерев"яних шпал", нагадують ситуацію депутати.

За словами депутатів, усе це - не лише колосальні додаткові бюджетні витрати, які ні з ким не були погоджені, а й небезпека для життя майбутніх пасажирів.

Як повідомлялося, кріплення, які використовуються під час реконструкції лінії швидкісного трамваю, мають тільки стендові випробування, і про їх недоліки говорить сам виробник.

Кріплення мають низький рівень безпеки і демонтуються простим ломом. Тому їхнє використання було заборонено приписами Головної державної технічної інспекції міського електротранспорту МінЖКГ України від 26.01.09.

Про неналежний стан матеріалів йдеться в висновках ДП "Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут міського господарства" МінЖКГ України від 19.12.08 та лист ДП "Київська державна регіональна технічна інспекція міського електротранспорту" МінЖКГ від 24.12.08.

У зв"язку з цим лідер блоку Віталій Кличко звернувся до Київського транспортного прокурора із проханням перевірити викладену інформацію та вжити відповідних заходів реагування.

Блок Кличка також наполягає на тому, що ситуація навколо реконструкції лінії швидкісного трамваю має стати предметом спеціального засідання уряду. Таке звернення вже направлено до прем"єра Юлії Тимошенко.

За матеріалом Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Лінія швидкісного трамваю може бути небезпечною для киян (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути