вівторок, 25 вересня 2007 09:14

У Києві боротимуться із стихійною торгівлею за допомогою військових

У Києві для боротьби зі стихійною торгівлею у підземних переходах планують залучати внутрішні війська.

Адміністрація Солом"янського району столиці запропонувала балансоутримувачам підземних переходів — Київпастрансу, Київавтодору — укласти угоди з військовою частиною. Заступник голови Солом"янської райдержадміністрації Анатолій Іващенко переконаний, що військові краще контролюватимуть "стихійників", аніж міліція.

"Адміністрація рекомендує балансоутримувачам — Київпастрансу, Київавтодору, ШЕД укласти угоду з військовою частиною 3030 ВВ МВС на надання послуг",— сказав Іващенко.

Він додав, що досвід співпраці з військовими є. Раніше вони вже патрулювали ринки на бульварі Лепсе та вулиці Героїв Севастополя, а також площу біля станції метро "Шулявська". Патрулювання здійснюється на платній основі, а розраховується балансоутримувач чи власник об"єкта.

Втім, гендиректор комунального підприємства "Київпастранс" Микола Ламбуцький здивований такою ініціативою: "Так, ми балансоутримувачі й повинні утримувати переходи в належному стані. Але стихійна торгівля — це незаконні дії, і з ними мають боротися РУВС, а не ми".

Зате в Київавтодорі позитивно оцінюють ініціативу району. "Ми позитивно ставимося до таких запроваджень. Для боротьби із несанкціонованою торгівлею варто вживати усіх заходів у межах закону",— сказав заступник гендиректора Київавтодору Володимир Рожнятовський.

Заступник голови Дніпровської РДА Віктор Линник, навпаки, вважає, що міліція "кришує" несанкціоновану торгівлю. "Міліція є різна. Коли ми під час інспекцій вилучаємо товар, до представника міліції підходить дільничний і просить не чіпати",— розповів він, пише Хрещатик.
Зараз ви читаєте новину «У Києві боротимуться із стихійною торгівлею за допомогою військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути