середа, 22 серпня 2007 14:41

У Китаї чоловіків на 18 мільйонів більше, ніж жінок

Чоловіків 20-45 років у Китаї в 2020 році буде на 30 мільйонів більше, ніж жінок, тому багато хто буде змушений залишитися неодруженими, повідомляє Сіньхуа з посиланням на дані Всекитайського товариства планування народжуваності.
За китайською статистикою, вже сьогодні у Китаї чоловіків у віці, з якого дозволяється одружуватися (20 років), на 18 мільйонів більше, ніж жінок.

Голова Всекитайського товариства планування народжуваності Цзян Чуньюнь на спеціальній нараді з питань сімейної і демографічної політики підкреслив, що в країні спостерігається тривожна тенденція збільшення гендерного дисбалансу між новонародженими хлопчиками і дівчатками. Цей показник в КНР вже складає 119:100, тоді як в решті країн світу - 105-107:100.

З кінця 1970-х років у КНР здійснюється політика планування народжуваності, щоб зменшити зростання населення. Міська сім"я може мати лише одну дитину, сільська - максимум дві, пише Кореспондент.
Зараз ви читаєте новину «У Китаї чоловіків на 18 мільйонів більше, ніж жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути