вівторок, 29 липня 2008 11:55

У Каліфорнії вирують найбільші за всю історію лісові пожежі (ФОТО)
11

Сотні людей змушені залишити місто Мідпайн в центральній частині Каліфорнії через лісову пожежу, що просувається уздовж берегів річки Мерсед. Стихія вже знищила там близько 10400 гектарів лісів. Велика імовірність того, що вогонь в найближчі тижні не вдасться взяти під контроль.

За матеріалами ИТАР-ТАСС, Reuters, Новини Америки, Фото Reuters

Займання було вперше зафіксовано в п"ятницю, повідомила представник протипожежної служби Каліфорнії Шеріл Гоц. Брандмейстери на гелікоптерах прибувають у важкодоступні райони і починають боротьбу зі стихією. Пожежне управління повідомило також, що напередодні в Північній Каліфорнії загинув ще один брандмейстер. 18-річний Ендрю Джексон Палмер помер від травм, отриманих в п"ятницю під час гасіння лісової пожежі поблизу міста Джанкшн в північній частині штату.

З 21 червня, коли в Каліфорнії в результаті так званих "сухих гроз" почалося безпрецедентна - більше 2 тис. - кількість лісових пожеж, в боротьбі з вогнем загинули вже двоє пожежників, близько 300 отримали поранення різного ступеня тяжкості. За останні п"ять тижнів вогонь знищив на території штату близько 10400 га лісів, в багатьох містах північної та центральної Каліфорнії оголошувалася обов"язкова евакуація десятків тисяч жителів. У боротьбі з вогнем в Каліфорнії в пікові моменти брали участь 25 тис. пожежників. Каліфорнійським брандмейстерам допомагали їхні колеги ще з 41 штату, а також Канади, Греції, Австралії, Нової Зеландії та Мексики. У операції було задіяно 150 гелікоптерів та 1,5 тис. пожежних автомобілів. Офіційні особи в Каліфорнії вже називають нинішній сезон пожеж "найактивнішим за всю історію".
У вогні з 20 червня були знищені не менше 100 будівель.
На цей момент на території штату все ще вирують близько 300 великих пожеж.
Зараз ви читаєте новину «У Каліфорнії вирують найбільші за всю історію лісові пожежі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути