вівторок, 27 листопада 2007 10:23

У Ірані створили нову балістичну ракету

Міністр оборони Ірану Мустафа Мухаммад Наджар заявив 27 листопада, що його відомство побудувало нову балістичну ракету дальнього радіусу дії, повідомляє AFP. За словами Наджара, ракета, що отримала назву "Ашура" на честь церемонії поминання імама шиїта Хуссейна, здатна вражати цілі на відстані до 2000 кілометрів. Знімки нової ракети поки продемонстровані не були.

Нагадаємо, що в листопаді 2006 року Іран повідомив про успішні випробування балістичних ракет "Шахаб-3", дальність польоту яких нібито складає до 2000 кілометрів. Проте у вересні 2007 року в ході військового параду на згадку про Ірано-Іракську війну 1980-1988 років було оголошено, що радіус дії "Шахаб-3" складає всього 1300 кілометрів.

У той смий час у ході цього параду Іран показав нову балістичну ракету середнього радіусу дії "Ghadr", яка здатна вражати цілі на відстані до 1800 кілометрів. За словами експертів, "Ghadr" є покращенною версією ракети "Шахаб-3", повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Ірані створили нову балістичну ракету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути