понеділок, 22 вересня 2008 07:46

У Ємені заарештовано організатора теракту біля посольства США

У Ємені заарештовано організатора теракту біля посольства США
У Ємені заарештовано лідера угрупування "Організація ісламського джихаду", яке узяло на себе відповідальність за теракт біля посольства США в Сані 17 вересня, передає в неділю агентство Reuters.

Згідно державним ЗМІ, Абу Гаіт аль-Ємені опинився серед шести осіб, затриманих за "погрози підривати іноземні посольства". Особи решти заарештованих не розкриваються. Раніше повідомлялося, що за підозрою в причетності до теракту було заарештовано не менше 30 людей.

Нагадаємо, в середу біля американського посольства в Сані в результаті вибухів двох машин, якими керували смертники, загинули 17 осіб, серед яких мирні жителі та співробітники єменських спецслужб.

В четвер "Організація ісламського джихаду" опублікувала звернення, в якому заявила, що належить до мережі "Аль-Каїда", і вимагала звільнити з в"язниць своїх соратників. Інакше терористи пообіцяли влаштувати нові теракти в Сані, зокрема, біля посольств Великої Британії та Саудівської Аравії. Звернення було підписане Абу Гаітом аль-Ємені, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Ємені заарештовано організатора теракту біля посольства США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути