понеділок, 20 січня 2014 03:15

У центрі Львова освятили дві тонни води
16

Фото: Фото: Ольга Швед

19 січня у Львові на площі Ринок відбулось загальноміське освячення води за участю духовенства різних християнських конфесій. Це щорічна святкова традиція у Львові, яка збирає тисячі вірян. Цього року чин освячення води очолило духовенство Української Греко-Католицької Церкви. На освячення води прийшло майже тисяча людей.

Перед початком освячення води на сцені виступали Галицький камерний хор "Слов'янка" Храму Різдва Івана Хрестителя УГКЦ, також свою виставу показав шкільний театр "Ляльки і люди".

"Ісус Христос увійшов у річку Йордан, хрестився і прийняв на себе усі наші гріхи. Ця правда хрещення повинна сповнитись у кожній людині. Важливо, що, коли Ісус Христос вийшов з води, небо розкрилось, голуб на Ісуса Христа зійшов і голос почувся. Це був Святий Дух", - каже  Високопреосвященний Ігор (Возьняк), Архиєпископ і Митрополит Львівський УГКЦ.

Для освячення води використовували посудину ємкістю понад 2 тонни. Більше двох годин вірячи набирали освячену воду у принесену із собою тару. До усіх присутніх звернувся міський голова Андрій Садовий.

"Ми сильні нашими традиціями, сильні нашою єдністю, ми єдині. Вода, яка сьогодні посвячується на пл. Ринок, - особлива, бо моляться представники усіх конфесій. Ця вода має особливу силу. Я вірю, що тільки важка праця може змінити і дати нам краще життя. Це той шлях, який ми зобов'язані пройти. Я вірю, що Божа ласка завжди буде з нами", - каже Андрій Садовий.

Зараз ви читаєте новину «У центрі Львова освятили дві тонни води ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути