Ексклюзиви
понеділок, 20 січня 2014 02:13

Каструлі, відра та каски: головні убори учасників Євромайдану
45

Фото: Фото: Володимир Мукан

Сьогодні на Майдані Незалежності в Києві провели дев'яте за рахунком Народне віче. На нього більшість мітингувальниках прийшли у будівельних касках, повязках на обличчі або в металевому кухонному посуді на голові.

"Ми одягнули посуд на голову, щоб не порушувати нещодавно прийнятий закон Олійника й Колісніченка  і водночас захистити себе у разі нападу на Майдан міліцейських спецпідрозділів. Також хочемо цим продемонструвати абсурдність дій влади, - каже Микола Кандиба із Києва. У нього на голові каструля замість шапки. – Її в дружини забрав. Сказав, що мода на Майдані змінилася – переходимо від жовто-блакитних стрічок до черепків і касок".

Понад півсотні людей прийшли на віче у мотоциклетних і велосипедних шоломах. Дехто пройшов на голові у дитячій масці, відрі чи деревяному ситі.

"Я взяв із собою каску не через те, що на Майдані так сьогодні модно. Я хочу показати на центральній площі України, що на мене нелегітимні й безглузді закони Партії регіонів не мають ніякого впливу. Також каска на Майдані Незалежності, на жаль, вже стає необхідністю, адже щоразу є ризик жорстокого нападу міліцейських спецпідрозділів на протестувальників, - розповідає Владислав. Він приїхав на Майдан із Черкас.

Нагадаємо, за законом Олійника й Колісніченка,  українцям заборонено брати участь у масових акціях у масках, шоломах і з використанням інших засобів або способів маскування. За порушення цієї норми загрожує штраф в 250-300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт до 15 діб.

Цей закон вже підписав президент Віктор Янукович.

Зараз ви читаєте новину «Каструлі, відра та каски: головні убори учасників Євромайдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути