середа, 28 травня 2008 12:59

У Британії проходить конкурс на кращу вулицю

Лондон і невелике містечко Скіптон в англійському графстві Північний Йоркшир вийшли у фінал конкурсу на кращу вулицю Великобританії (Britain"sGreatestStreet), повідомляє газета TheGuardian, що порівняла суперництво двох міст з боротьбою Давида і Голіафа.

Британська столиця представляє на конкурс дві всесвітньо відомі вулиці - Кенсінгтон-хай-Стріт і Потобелло-Роуд. Оціночна вартість нерухомості на цих вулицях, де розташовуються дорогі антикварні магазини і офіси газет LondonEveningStandard і DailyMail, - на найвищому в національному масштабі рівні.

Скіптон - місто з населенням менше 15 тисяч людей, в якому історично велася ринкова торгівля, - висунув на конкурс свою центральну Хай-стріт, де продаються знамениті пироги зі свининою і випускається місцева щотижнева газета CravenHerald. На шляху до фіналу скіптонська Хай-стріт обійшла ряд конкурентів, зокрема Ройал-кресент в Бате і едінбурзьку Прінсес-стріт.

Конкурс на кращу британську вулицю проводить "мозковий трест" під назвою Академія містобудування (AcademyofUrbanism). Первинний поштовх змаганню був заданий голосуванням всіх бажаючих британців, а остаточного переможця визначать спеціальні судді. Вони повинні оцінити комерційне благополуччя, "постійність", місцевий колорит і ступінь дружелюбності обстановки на вулицях.

Головними перевагами Скіптона в суперництві з Лондоном вважають саме місцевий колорит і дружелюбність. В той же час, в Академії містобудування відзначають і слабкі місця Хай-стріт. Наприклад, властям округу Крейвен, історичним центром якого є Скіптон, доводиться розробляти спеціальні заходи підтримки, щоб дати невеликим торговим підприємствам з Хай-стріт вижити в боротьбі з крупними супермаркетами.

Як уточнює TheGuardian, переможець конкурсу на кращу британську вулицю буде названий в листопаді 2007 року, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «У Британії проходить конкурс на кращу вулицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути