понеділок, 06 жовтня 2008 08:38

У Австрії звели найвищу в світі башту з Lego (ФОТО)

У Відні була побудована найвища в світі башта з конструктора Lego. Висота споруди, над створенням якої трудилися сотні юних жителів Австрії, склала 29,485 метра, повідомляється на сайті DiePresse.

Для спорудження башти було потрібно близько напівмільйона деталей, а вага пластикової башти склала 1,2 тонни. Представники Книги рекордів Гіннесу зафіксували рекорд, і тепер віденська башта офіційно вважається найвищою в світі спорудою, зібраною з пластикової цегли Lego.

Башта налічує 150 поверхів по 25 рядів цегли в кожному. На зведення башти пішло декілька днів - будівництво почалося вранці в четвер і завершилося в суботу.

Попередній рекорд будівництва з Lego був встановлений у Британії в травні 2006 року - тоді любителям конструктора вдалося побудувати башту заввишки в 29,26 метра. Наступна спроба встановити світовий рекорд висоти башти з конструктора буде зроблена в Японії в 2009 році.

Зараз ви читаєте новину «У Австрії звели найвищу в світі башту з Lego (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути