понеділок, 21 травня 2007 17:04

У Афганістані при нападі на військовослужбовців загинули 25 талібів

У Афганістані 20 травня таліби напали на американських військових і афганський патруль, спровокувавши озброєне зіткнення, в результаті якого загинули 25 бойовиків. Про сили коаліції, що постраждали, не повідомляється.

Військові потрапили у влаштовану повстанцями засідку при патрулюванні округу Сангін у провінції Гільменд. У нападі брало участь близько 50 бойовиків руху "Талібан". За даними Міноборони Афганістану, серед убитих знаходиться один з лідерів руху - мулла Юнус.

У відповідь на напад талібів коаліційними силами був нанесений авіаудар, під час якого було підірвано сім будов. При цьому відбулися три вторинні вибухи, за припущеннями, в тайниках із зброєю. Як повідомляється у звіті сил коаліції, за час зіткнення, яке тривало 14 годин, ніхто з мирних жителів не постраждав.

Провінція Гільменд на півдні Афганістану біля пакистанського кордону є найбільшим виробником опіуму. У цій провінції проходять найбільш запеклі бої з талібами в ході контртерористичної операції в Афганістані, повідомляє Associated Press.

Зараз ви читаєте новину «У Афганістані при нападі на військовослужбовців загинули 25 талібів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути