четвер, 12 квітня 2007 08:35

У Афганістані підірвали два канадські військові патрулі

Двоє канадських військовослужбовців загинули і троє отримали поранення в результаті двох вибухів, які сталися на захід від афганського міста Кандагар.

Патрульний автомобіль, в якому знаходилися 30-річний Аллан Стюарт (Allan Stewart) і 23-річний Патрік Джеймс Пентланд (Patrick James Pentland) з Королівської драгунської служби Канади, підірвався на саморобній міні за 38 кілометрів від Кандагару. Від отриманих поранень обидва солдати померли на місці.

Команда саперів приступила до зачистки місцевості, проте через дві години інший канадський патруль підірвався на аналогічному вибуховому пристрої приблизно за 750 метрів від місця першого вибуху.

Двоє загиблих і троє постраждалих доставили на військових вертольотах в міжнародний госпіталь на кандагарському аеродромі. Стан одного з поранених оцінюють як стабільний, двоє інших отримали незначні пошкодження.

В середу вдень також на захід від Кандагару терорист-смертник направив замінований автомобіль на канадську військову вантажівку. В результаті вибуху загинули десять мирних афганців, іноземні солдати не постраждали.

Загальна кількість жертв серед канадських військовослужбовців з початку бойових дій в Афганістані в 2002 році досягла 53 чоловік. Також за цей час в країні загинув один канадський дипломат, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «У Афганістані підірвали два канадські військові патрулі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути