неділя, 16 грудня 2007 12:26

Турецькі бомбардувальники зробили нічний рейд на північ Іраку

Турецькі бойові літаки в ніч на неділі завдали ракетно-бомбових ударів по території північного Іраку.

Метою бомбардувальників були курдські села, де, на думку турецьких військових, ховаються бойовики терористичної Робочої партії Курдистану.

Про втрати серед бойовиків нічого не повідомляється, проте відомо, що жертвою нальоту стала місцева мешканка, ще дві людини отримали поранення.

За словами представників місцевих властей, авіація бомбила села впродовж декількох годин. Зруйновано декілька будинків і сільську школу.

У авіанальоті брали участь 24 літаки, якими вдалося розбомбити командний пункт бойовиків КРП.

У останні місяці ситуація на межі Туреччини з Іраком різко загострилася: через теракти, що почастішали, проводяться бойовиками РПК, офіційна Анкара попередила про можливе проведення повномасштабної військової операції на півночі Іраку. Політичне керівництво Туреччини вже дало санкцію військовим на вживання найжорсткіших заходів відносно курдських бойовиків на суміжній території у будь-який час.

В зв"язку з цим поблизу іракського кордону вже сконцентровані десятки тисяч турецьких військовослужбовців, а також сотні одиниць бойової техніки.

Від проведення подібної операції Туреччину застерігають керівництво США, Євросоюзу і самого Іраку. У Вашингтоні, Брюсселі і Багдаді побоюються, що турецьке вторгнення може дестабілізувати і без того складну ситуацію в Іраку і привести цю країну до повного розвалу, повідомляє Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Турецькі бомбардувальники зробили нічний рейд на північ Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути