пʼятниця, 07 грудня 2007 18:46

Торгові центри в США підсилять заходи безпеки

Після події в Омахе, в результаті якої загинуло дев"ять чоловік, торгові центри в США вводять строгіші правила безпеки. Це особливо актуально в період свят, коли кількість відвідувачів молов різко зростає.

Проблему складає те, що посилювання заходів, направлених на безпеку, не викликає ентузіазму у американців. Досвід показує, що більшість людей не згодна навіть на такі базові запобіжні засоби, як обов"язкове проходження через рамки металодетектора на вході в торговий комплекс, повідомив журналістів представник Міжнародної ради з питань торгових центрів.

Після подій 11 вересня 2001 року багато торгових центрів обзавелися камерами високого дозволу на парковках, собаками-шукачами та ввели обов"язковий огляд всіх вантажних машин, що в"їжджають на їх територію. Але ситуації, подібні до інциденту в Омахе, важко запобігти за допомогою цих заходів, вважають експерти. Торговий центр, що послужив майданчиком для стрілянини 5 грудня, незадовго до події отримав від уряду $ 45 тисяч для розвитку служби безпеки.

"Якщо ми звернемося до багаторічного досвіду, то побачимо, що для Аль-каїди типово планувати акти залякування на різдвяні свята", - відзначив спеціальний агент ФБР Рос Райс.

Власники торгових центрів і спецслужби США сходяться в одному: навіть найсерйозніші нововведення не можуть повністю убезпечити відвідувачів суспільних місць. Завдання зводиться до такої методики збору інформації, яка дозволить наперед знати про можливу загрозу, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Торгові центри в США підсилять заходи безпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути