середа, 21 жовтня 2009 10:13

Топ-менеджерів IBM і Intel судитимуть за фінансові махінації

Топ-менеджерів IBM і Intel судитимуть за фінансові махінації

Компанія IBM звільнила одного зі своїх ключових топ-менеджерів, якого заарештували за звинуваченням у інсайдерській торгівлі акціями на біржі. Глава Intel також пообіцяв звільнити замішаного в цьому ж топ-менеджера інвестфонду Intel Capital.

За словами представників IBM, Роберт Моффат (Robert Moffat), старший віце-президент, якого раніше вважали одним з найбільш ймовірних наступників нинішнього виконавчого директора компанії Сема Палмізано (Sam Palmisano), більше не працює в IBM.

Передбачається, що Моффат був джерелом витоків різних секретних відомостей про доходи та фінансові операціях IBM, які використовувалися для торгівлі акціями компанії. У рамках справи про інсайдерську торгівлю, крім Моффата, були арештовані мільярдер Радж Раджаратнам (Raj Rajaratnam), голова хеджевого фонду Galleon Group, а також Раджив Гоел (Rajeev Goel), керуючий директор зі стратегічних інвестицій інвестфонду Intel Capital, і ще три людини. Усіх їх звинувачують у використанні інсайдерської інформації для заробітку на торгівлі акціями таких ІТ-компаній, як Intel, Google, AMD, і IBM. Передбачається, що доходи зловмисників від цієї схеми склали більше $ 25 млн.

За матеріалом: Cnews


Зараз ви читаєте новину «Топ-менеджерів IBM і Intel судитимуть за фінансові махінації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути