Ексклюзиви
субота, 18 травня 2019 18:47

Томос у кожен дім і храм: як отримати копію документу

Томос у кожен дім і храм: як отримати копію документу
Копії документу продають по їх собівартості. Фото з відкритих джерел

На сьогодні зробили вже кілька тисяч копій Томосу. Деякі можна придбати у релігійних крамницях. Про це каже клірик трапезного храму Софія Київська, священик Православної церкви України Іван Сидор, передає УНН.

"Через кілька тижнів, десь місяць пройшов, як був наданий Томос Православній церкві України, були зроблені точні копії. Це і копія оригінального тексту, а також копія, яка перекладена українською мовою, щоб люди могли не лише дивитися, але й читаючи могли розуміти, що там написано. Про точну кількість говорити важко. Мова йде про декілька тисяч копій, я думаю, близько п'яти тисяч", — розповів отець Сидор.

Він пояснив, що копії набагато менші за оригінал Томосу. Зроблено це для зручності читання і зберігання. Адже основна мета копій, щоб у кожному українському храмі був Томос.

"Священики, які бажають отримати цю копію Томоса, приїжджають до свого єпархіального управління. Там пишуть прохання на те, що хочуть отримати таку копію. Їм цю копію видають", — додає священик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Епіфаній зробив заяву щодо розколу ПЦУ

За його словами, копії документу вже можна придбати в релігійних кіосках.

"Я знаю, в деяких церковних крамницях вони вже були у продажі... І основна мета — це, аби Томос був у кожній хаті й храмі. Наприклад, на території Михайлівського Золотоверхого монастиря є церковна лавка, і я бачив, що їх продавали", - сказав отець Сидор.

Він наголосив, що продають копії по собівартості: "це не заробляння грошей, адже Томос — це важливий документ, на який ми чекали дуже довго".

Третина українців не схвалюють надання Томосу Українській православній церкві. Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Зараз ви читаєте новину «Томос у кожен дім і храм: як отримати копію документу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути