середа, 06 червня 2007 13:53

Тисячі "мирних антиглобалістів" прорвали поліцейську огорожу і готові перешкодити саміту G8 (ФОТО)

Декілька тисяч активістів антиглобалістських рухів прорвали поліцейський кордон, що перекрив доступ до курортного містечка Хайлігендамм, де пізніше в середу почнеться зустріч лідерів країн "групи восьми".

Люди, прорвавши оточення, розсіялися по гаю і рухаються у напрямку загороджувальної сітки, якою оточений район проведення зустрічі.

Мета маніфестантів - блокувати доступ в Хайлігендам учасникам переговорів, а також провести маніфестації протесту в безпосередній близькості від цих загорож. Раніше судовим рішенням маніфестації саме в цьому місці були заборонені.

Лідери антиглобалістського руху попередили членів руху, що не мають наміру миритися з актами насильства, і хочуть зберегти мирну спрямованість своїх маніфестацій. Вони побоюються, що найбільш радикально налаштовані активісти з так званого "чорного блоку" знов спровокують зіткнення з правоохоронцями.

Опитування населення показали, що 71% німців підтримують тактику поліції, з упередження актів насильства з боку маніфестантів під час зустрічі "групи восьми", повідомляє NEWSru.



Зараз ви читаєте новину «Тисячі "мирних антиглобалістів" прорвали поліцейську огорожу і готові перешкодити саміту G8 (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути