Ексклюзиви
середа, 03 жовтня 2007 13:03

Тимошенко перемогла в Єнакіївській колонії, де сидів Янукович

Тимошенко перемогла в Єнакіївській колонії, де сидів Янукович
Результати дострокових виборів багато в чому стали неприємним сюрпризом для Партії регіонів. Але Юлія Тимошенко нанесла удар їм в самісіньке серце. При тому сама про це не здогадуючись.

Є в Україні такий виборчий округ 44, розташований на території Донецької області. Він об"єднує міста Єнакієве і Харцизьк та кілька дрібніших поселень.

Окрім загальновідомих симпатій донеччан, тут діють ще й додаткові електоральні фактори: Єнакієве – це батьківщина Януковича, а у Харцизьку розташований трубний завод, який належить Рінату Ахметову. Тому перевага Партії регіонів на цій території є очевидною і безперечною.

Однак є в цьому окрузі одне місце, де сталася справжня сенсація.

Це – виборча дільниця номер 148. Тут ви не зустрінете мальовничі шторки на кабінках або привітних членів комісій.

Дільниця номер 148 розташована на території Єнакіївської виправної колонії-52. Саме тут провів свій другий тюремний строк Віктор Янукович.

А сенсація полягає в тому, що на виборах-2007 Єнакіївська колонія віддала перевагу... Юлії Тимошенко.

За результатами виборів у цьому виправному закладі, блок Тимошенко набрав 496 голосів зеків, Партія регіонів – тільки 288, а блок Ющенка – лише 30.

Результат у в"язниці Януковича є аномалією. Оскільки у Жданівській колонії, розташованій у цьому ж окрузі, Партія регіонів у чотири рази випереджає БЮТ: 445 проти 101 голосу.

Більш рівна ситуація в Кіровській колонії – там за Януковича 495 голосів, а за Тимошенко – 440. Однак все ж перевага на боці земляка.

Ще більш парадоксально, що злам електоральних симпатій у цій тюрмі Януковича стався буквально за рік. Адже на парламентських виборах-2006 Єнакіївська колонія підтримала Партію регіонів – тоді їй віддали голоси 428 осіб, а блоку Тимошенко – 248.

Про те, що БЮТ переміг у Єнакіївській колонії, сама Юлія Тимошенко дізналася від кореспондента "Української правди". Спочатку зніяковівши від цієї новини, вона швидко знайшла цьому пояснення. "От бачите, люди, які близько стикалися з Януковичем, не хочуть за нього голосувати навіть у такій специфічній установі", - заявила Тимошенко.

Фіаско спіткало Януковича й у іншому виправному закладі, де він сидів свій перший термін ув"язнення.

Про місце, де Янукович відбував покарання з 1967 року, відомо небагато – це колонія для неповнолітніх у Кременчуці.

У межах 144 округу в місті Кременчук Полтавської області є виборча дільниця номер 99, розташована на території дитячої трудової виховної колонії.

Щоб уникнути помилки, "Українська правда" зателефонувала у цей виправний заклад – там підтвердили, що інших колоній для неповнолітніх у Кременчуці не було і немає, а засновані вони були п"ятдесят п"ять років тому. Тобто за часовими проміжками це відповідає тому місцю, де Янукович мав сидіти перший термін ув"язнення з 1967 року.

Але і в Кременчуцькій трудовій колонії Януковича спіткала невдача. На парламентських виборах-2007 тут найбільше голосів набрала "Наша Україна – Народна самооборона" – 62 бюлетені "за". У Партії регіонів – 12, у блоку Тимошенко – 5 голосів.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко перемогла в Єнакіївській колонії, де сидів Янукович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути