четвер, 20 грудня 2012 21:08

"Тільки Богу відомо, коли настане кінець світу. Це не будуть ті фантазії про зомбі" - священик

"Тільки Богу відомо, коли настане кінець світу. Це не будуть ті фантазії про зомбі" - священик
Ще перед кінцем світу на землю має прийти Антихрист. Фото: kolesogizni.com

Отець Микола Сліпачук переконаний, що кінець світу не зможе передбачити жоден учений.

Про це він розповів в інтерв'ю Gazeta.ua.

Чи може наступити кінець світу 21 грудня з релігійної точки зору?

Не може, бо у Святому Писанні вказано, що про кінець світу не знають ні ангели, ні навіть Ісус Христос. Тільки Богу про це відомо. А те, що придумують люди, то вони зрештою вільні у своїх думках і можуть висловлювати, що хочуть. Але зараз, особливо в Різдвяний піст, їм краще подумати про стан своєї душі, аніж купувати сірники і консерви.

А останні криваві події в Америці і навіть в Україні не можуть бути передвісниками завершення світу? Або ж стихійні лиха у світі.

Щодо вбивств, то ці речі є наслідком фантастичних фільмів, які американці продукують за останні 30 років. А думки мають можливість матеріалізуватися. А щодо стихійних лих, то це відповідь природи на людську діяльність, на вирубування лісів і спустошення річок. По-третє, в Апокаліпсисі дійсно пише, що перед кінцем світу брат буде вбивати брата і будуть небачені природні стихії. Але ми не можемо порівнювати це із масовим розстрілом дітей в Америці чи ураганом Сенді, бо таємниці Апокаліпсису пізнати неможливо. Бог обмежив людину в усіх пізнаннях, бо відкриття всіх таємниць їй тільки нашкодить. Згадаємо, як колись люди могли розуміти одне одного і будували Вавилонську башту, бо хотіли дістатися до Бога. Так і зараз, якщо людина про все дізнається, то захоче полетіти до Бога і побачити як Він живе.

Ще перед кінцем світу на землю має прийти Антихрист.

Так, небачені стихійні лиха будуть тільки попередженням кінця світу. Він настане тоді, як на землю прийде Антихрист. Але він буде настільки замаскованим, що ніхто навіть не здогадається, що це він і люди будуть йому навіть "поклонятися". Вони думатимуть, що це якась мегалюдина, яка може робити все вплоть до воскресіння мертвих. Думаю, його поки що нема на землі. Але підготовка до його пришестя вже йде. Це наприклад, створення всяких державних союзів, активне введення електронних грошей, штрих-коди, без яких неможливо щось продати чи купити.

А яке це має відношення до Антихриста?

Усі ці речі покликані спочатку на залежність людини від всього, а потім на її контроль. Мета Антихриста тотально поневолити людство і максимально його контролювати. Він хоче мати такі ж сили, як має Бог. А зараз він набагато слабший і не може бачити думки і дії мільярди людей. Це стане можливо, коли людині під шкіру вживлюватимуть спеціальний чіп, на якому буде вся інформація про неї. Антихрист буде насаджувати його хитрістю типу, навіщо вам з собою носити документи або гроші? Ви підставили руку і розрахувались за щось або поїхали кудись.

Як бути людям, які не захочуть цього приймати?

Вони стануть ізгоями в цьому світі, бо не зможуть нічого ні купити, ні продати. Таким людям буде важко вижити в світі. Тому старші монахи зажди казали, що треба мати хату в селі із куском землі, де можна буде з праці рук своїх себе прокормити.

А коли всі пророцтва збудуться, то яким буде фактичний кінець світу?

Розділеться небо від краю до краю і на небі із зірок постане хрест. Всі світила небесні змеркнуть. І тоді із ангелами святими постане Христос. Спочатку воскреснуть ті, що померли, а потім і всі живі вийдуть на хмарах назустріч Христу. Але це не будуть ті людські фантазії про зомбі, які зняті в американських фільмах. Кінця світу не передбачать жодні вчені. Він настане досить несподівано і ніхто з людей нічого не зможе зробити.

Зараз ви читаєте новину «"Тільки Богу відомо, коли настане кінець світу. Це не будуть ті фантазії про зомбі" - священик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути