пʼятниця, 09 вересня 2011 20:07

Тернопільські депутати втретє вимагатимуть забрати Почаївську лавру в Московського патріархату

Тернопільські депутати втретє вимагатимуть забрати Почаївську лавру в Московського патріархату

На сесії Тернопільської облради планують втретє звернутися до керівництва держави, з вимогою забрати в Московського патріархату Почаївську лавру. Депути висловлять протест можливо затвердженню зареєстрованого в Парламенті законопроекту, який передбачає можливість церкві приватизувати майно Лаври.

"Запропонований законопроект є нічим іншим як намагання провладної партії знівелювати не лише українську історію, а й українську віру. Вилучення із переліку майна, що не підлягає приватизації – означає приватизацію. Почаївська лавра з часу заснування була осередком православ'я, українського православ'я. Московський патріархат же сам собі привласнив Почаївську лавру. Молитовне місце стало осередком антиукраїнства, міжконфесійної неприязні,  розбрату та протистояння на Тернопільщині", — каже голова облради Олексій Кайда.

Законопроект під номером 9105 "Про Перелік пам'яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації" (щодо виключення з "Переліку" будівель Почаївської лаври)" у Верховну Раду подал регіонал Дмитро Шенцев, та Юрій Бут, який пройшов за списком блоку "Наша Україна – Народна самооборона".

Тернопільська облрада до цього вже двічі вимагала від керівників країни розірвати з Московським патріархатом договір оренди споруд Почаївської лаври. Його заключили в 2003 році, за прем?єрства Януковича. Раніше ці будівлі належали державному заповіднику. Голова облради каже, що відповідей на попередні звернення не було.

Зараз ви читаєте новину «Тернопільські депутати втретє вимагатимуть забрати Почаївську лавру в Московського патріархату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

59

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути