четвер, 25 лютого 2010 21:25

Почаївську лавру хочуть віддати державі

Голова Тернопільської облради Олексій Кайда, 38 років, написав прем"єр-міністру Юлії Тимошенко відкритого листа з вимогою повернути Почаївську Успенську лавру в державну власність. Стверджує, що її незаконно передали Московському патріархату 2003 року.

— Монастир перетворився на центр антиукраїнських сил, — вважає Кайда. — До того ж тимчасова контрольна комісія облради дійшла висновку, що лавра надає туристичні послуги та оформляє їх як паломництво, щоб приховати прибутки. Продає воду і вино без сплати податків.

У відповідь намісник лаври архієпископ Почаївський Володимир звернувся із листом до прокуратури Тернопільської області. Вимагає правової оцінки та опротестування рішень облради.

Почаївська лавра в суді спростовуватиме інформацію Тернопільської облради.

— Мені стало не по собі, коли почув про дії обласної ради, — каже архієпископ Тернопільський і Кременецький УПЦ Московського патріархату Сергій. — Це найстрашніше — проти святині говорити. Якби описане було правдою, ніхто би до Почаєва не їхав. А там же народу тьма. Бо люди відчувають у лаврі благодать.

Зараз ви читаєте новину «Почаївську лавру хочуть віддати державі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути