субота, 19 січня 2008 15:01

Теплохід "Сергій Скадовський" готуються буксувати

Cтан теплохода "Сергій Скадовський", що тоне в Азовському морі (прапор Україна), контролюється фахівцями з метою ухвалення рішення щодо можливості його буксування, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу Міністерства транспорту і зв"язку України.

За повідомленням Мінтрансу, станом на 10:54 19 січня крен судна на лівий борт склав 11 градусів, частково занурений лівий борт. Товщина криги на місці події складає 30-35 cм.

Постраждалих немає, забруднення навколишнього середовища не виявлено.

Теплохід йшов у складі каравану в Керченську протоку у супроводі криголама "Капітан Бєлоусов" і морського буксира "Портовик" маршрутом Азов-Бейрут (Ливан).

Для розслідування ситуації створено комісію Міністерства транспорту і зв"язку. Її очолив перший заступник міністра транспорту Василь Шевченко.

Теплохід "Сергій Скадовський" був побудований в 1985 році. Його довжина - 110,7 м, ширина - 13 м, висота борту - 5,5 м, осадка - 3,8 м. Вантажопідйомність теплохода 3346 т. Порт приписки – Одеса.

Вчора о 19:40 в Азовському морі в 63 км від Керченського півострова (мис Хроні) через складну льодову обстановку був пошкоджений корпус теплоходу "Сергій Скадовський" (прапор України, екіпаж - 13 осіб, завантажений зерном 3100 т).

О 02:40 через загрозу затоплення капітан судна під координацією державного морського рятувально-координаційного центру ухвалив рішення про перехід екіпажа у повному складі на борт буксира "Портовик", повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Теплохід "Сергій Скадовський" готуються буксувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути