неділя, 26 квітня 2009 13:21

Свинячий грип перекинувся на Європу і Океанію

Свинячий грип перекинувся на Європу і Океанію
У Великій Британії член екіпажу літака, що виконував рейс з Мехіко до Лондона, був госпіталізований з симптомами свинячого грипу, повідомляє в неділю The Daily Mail. Крім того з підозрою на свинячий грип була госпіталізована група з 22 студентів коледжу в Новій Зеландії, які повернулися з Мексики. До цього вважалося, що свинячий грип розповсюджується тільки в Мексиці і на території США.

За останніми даними, число жертв свинячого грипу, мутованого вірусу, що є комбінацією людського, свинячого і пташиного грипу, складає до 81 людини. Всі загиблі проживали на території Мексики. Підтверджена смерть 20 люддей від цієї хвороби, ще 61 людина померла від симптомів, схожих зі свинячим грипом. Майже 1300 осіб госпіталізовано з ознаками хвороби.

До 19 осіб захворіли свинячим грипом в США. За наявними даними, з симптомами хвороби були госпіталізовані 9 учнів однієї з приватних шкіл в нью-йоркському районі Квінс, а також ще десять осіб, що проживають в штатах Техас, Канзас і Каліфорнія. Ряд американських ЗМІ повідомили, що близько двох тижнів тому президент США Барак Обама під час візиту до Мексики спілкувався з людиною, яка згодом померла від свинячого грипу. Прес-служба Білого дому поспішила виступити із заявою про те, що з Обамою все гаразд, і що він не захворів.

Через загрози розповсюдження захворювання в Мексиці на невизначений термін скасовані всі масові заходи, до 6 травня припинені заняття в школах. Жителі Мехіко прагнуть не виходити з будинку і запасаються марлевими лицьовими пов"язками.

Представники Всесвітньої організації охорони здоров"я висловили побоювання, що епідемія свинячого грипу в Мексиці може перерости в пандемію. За наявними даними, вірус передається від людини до людини.

Вакцини від свинячого грипу поки не існує; відомо, що найбільші фармацевтичні компанії вже активно працюють над її створенням. Поки що всіх хворих, госпіталізованих з підозрою на свинячий грип, лікують за допомогою відомих противірусних препаратів.

Свинячий грип належить до роду мікровірусів, підроду А. Серед людей зустрічається рідко: в основному випадки зараження реєструються серед тих, хто мав безпосередній контакт з тваринами. За даними американського Центру контролю і профілактики захворювань, кілька випадків передачі вірусу від людини до людини все-таки відомі. Американські фахівці зазначають, що, згідно із спостереженнями, пандемія грипу має властивість повторюватися кожні 20 років. Однак вони вважають вкрай малоймовірним, що нову глобальну епідемію буде викликано грипом свиней.

Крім того, в минулому місяці міжнародні експерти повідомили, що по світу поширюється особливий серотип вірусу грипу А, який не лікується традиційними антивірусними препаратами на основі осельтамівіру.

Водночас, українські медики допускали нову хвилю захворюваності на грип в Україні на початку квітня.

За матеріалами: Lenta.ru, Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Свинячий грип перекинувся на Європу і Океанію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути