четвер, 17 листопада 2011 13:06

Свічки до Дня толерантності в Черкасах загасив вітер
13

Фото: Фото: Інна ІЩУК

О 16.00 на Соборній площі в Черкасах крейдою малюють велике серце. Через кілька хвилин підходять школярі. У руках тримають тканинне полотно "Миру" зшите із дитячих малюнків.

? Ми його створювали протягом 4 років. Зараз його довжина вже 50 метрів. Майже всі школи міста взяли участь у цій акції, ? говорить 26-річний Сергій Слинько, координатор акції приуроченій до Всесвітнього дня толерантності. ? За допомогою нашої акції черкащани дізнаються, що сьогодні такий день і взагалі зрозуміють, що таке толерантність, бо більшість сприймає це як терпимість до влади і тому вороже ставляться до такого поняття. Толерантність — це терпимість до мов, до особистості, до думок інших.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович похвалився Блеру релігійною толерантністю

Діти кладуть полотно і стають по контурах намальованого серця. У центрі ведуча Аліна запитує в школярів: "Толерантне ставлення — це яке?"

Відповідають хором: ? Ввічливе, терпиме.

Грає музика. Аліна розпочинає конкурсну програму. Кожен учасник повинен зібрати якомога більше рукостискань. Усі присутні вітаються один з одним. Переможцем став хлопець, який зібрав 46 рукостискань. Після всіх конкурсів, організатори акції роздають кульки кожному представнику зі школи.

? Я, я буду дути, бо в тебе сили не хватить, ? каже 12-річний Андрій, бере кульку в дівчинки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саркозі вручили нагороду за людяність

За командою всі починають надувати кульки. Ведуча пропонує написати на кожній кульці слово, яке позначає нетолерантну дію чи ставлення.

10-річна Аня задумується, потім поспіхом бере маркер і пише два слова: "ненавиджу", "дурень". Ведуча закликає всіх учасників пробити кульки. Школярі наввипередки намагаються полопати.

Організатори роздають інші кульки, наповнені гелієм. Діти пишуть на них слова, що асоціюються з толерантністю. Для більшості ? це слово "любов". Усі разом запускають їх у небо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ввічливість

На площі організатори виймають з пакетів свічки. Діти біжать до пакетів, беруть свічки.

? Треба брати тільки запалені! ? пояснює Аліна.

? Та в нас сірники є! ? кажуть хлопці, які щойно підійшли. Учасники акції запалюють свічки і розставляють їх по контурах намальованого серця. Через вітер майже всі гаснуть.

Зараз ви читаєте новину «Свічки до Дня толерантності в Черкасах загасив вітер ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути