понеділок, 06 серпня 2018 08:50

Супрун порадила, як боротися із зайвими кілограмами

Супрун порадила, як боротися із зайвими кілограмами
Головне для підтримання нормальної ваги - здорове харчування та фізична активність. Фото: vnews.mv

Виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун нагадала українцям, що зайва вага може стати причиною дуже небезпечних хвороб.

Як боротися з зайвою вагою, очільниця МОЗ розповіла у Facebook.

Найбільш ефективними інструментами підтримання здорової ваги вона назвала здорове харчування та фізичну активність. Також в.о. міністра дала три поради, які допоможуть тримати вагу в нормі.

"Будьте активні. Спорт - пігулка від багатьох хвороб і профілактика надмірної ваги. Проте навіть якщо ви маєте зайві кіло, але при цьому постійно активні фізично - ризики появи серйозних хвороб зменшуються в рази. Якщо у вас немає часу на регулярні тренування, намагайтесь проводити активно кожну вільну хвилину.

Харчуйтесь повноцінно. Голодування та детокс дієти не працюють та навіть можуть бути шкідливими для здоров'я. Тому важливо харчуватись регулярно та повноцінно! Та в жодному разі не пропускати сніданки чи замінювати повноцінний прийом їжі кавою.

Достатньо спіть. Порушення сну підвищує ризики мати надмірну вагу. Це пов'язано з появою метаболічних та ендокринних змін в організмі, що сприяють збільшенню ваги. Тому намагайтесь дотримуватись режиму та спати не менш як 7-8 годин", - порадила Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найповніша модель світу засвітилась у провокативній фотосесії

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун раніше дала корисні поради, як вберегти своє здоров'я під час спеки. Медик розповіла, як уникнути сонячних опіків чи правильно від них позбутися, про зловживання алкогольними напоями і водному балансі.

Зараз ви читаєте новину «Супрун порадила, як боротися із зайвими кілограмами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути