вівторок, 23 серпня 2011 21:16

Суд зняв звинувачення з Стросс-Кана

Суд зняв звинувачення з Стросс-Кана

Суд в Манхеттені зняв з колишнього глави МВФ Домініка Стросс-Кана звинувачення в зґвалтуванні покоївки готелю. Раніше з клопотанням про зняття звинувачень виступила в суді прокуратура, представник якої сказала в суді, що це рішення "далося нелегко", повідомляє ВВС.

За словами сторони звинувачення, у неї немає можливості довести, що мало місце зґвалтування, як стверджувала покоївка, а не інтимний зв'язок за взаємною згодою. Таким чином, кримінальне переслідування Стросс-Кана вважається припиненим, і він має право повернутися до Франції.

Проте ця скандальна історія коштувала чолі міжнародного валютного фонду кар'єри.

Нагадаємо, Стросс-Кан був заарештований в Нью-Йорку 14 травня 2011 року. Його звинуватили у спробі згвалтування покоївки місцевого готелю. Глава МВФ був затриманий в аеропорті JFK, де збирався сісти на літак Air France з Нью-Йорка до Франції. Незважаючи на те, що Стросс-Кан категорично відкинув звинувачення на свою адресу, незабаром після арешту він подав у відставку з поста глави МВФ.

Пізніше з'ясувалося, що потерпіла покоївка, яку Стросс-Кан нібито схилив до орального сексу, раніше неодноразово брехала поліцейським і суду, а також повідомила імміграційній владі недостовірні відомості про себе. При цьому на адресу Стросс-Кана паралельно висувалися і інші звинувачення - в липні до прокуратури Парижа звернулася французька письменниця Трістан Банон, яка заявила, що чиновник домагався її в 2003 році, коли вона брала в нього інтерв'ю, збираючи матеріал для своєї книги.

Також журналісти пригадали, що Стросс-Кан і раніше ставав фігурантом секс-скандалу, коли його запідозрили в позашлюбному зв'язку з однією з підлеглих. Крім того, ряд ЗМІ опублікував інформацію про те, що Air France заборонила обслуговувати колишнього главу МВФ жінкам-стюардесам. Втім, авіакомпанія спростувала ці повідомлення.

Зараз ви читаєте новину «Суд зняв звинувачення з Стросс-Кана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути