середа, 17 серпня 2011 13:25

Жертву Стросс-Кана дійсно згвалтували

Жертву Стросс-Кана дійсно згвалтували

Французький тижневик L'Express опублікував результати медичного обстеження покоївки, яка звинувачує екс-главу МВФ Домініка Стросс-Кана в сексуальному домаганні. У документі, переклад якого наводить L'Express в номері за 16 серпня, зокрема говориться: "Причина отриманих травм: напад. Згвалтування". У медичному звіті також міститься розповідь покоївки про те, як саме Стросс-Кан здійснив над нею насильство.

Нафіссату Діалло, говориться в статті, прибула на обстеження в медичний центр St. Luke's-Roosevelt на Манхеттені 14 травня у супроводі поліцейського. Таким чином, йдеться про перше обстеження покоївки, проведене в день, коли Діалло, за її словами, зазнала сексуальних домагань з боку Стросс-Кана. 14 травня Стросс-Кан, тоді займав пост глави МВФ, був узятий під варту на борту літака, на якому він збирався вилетіти з Нью-Йорка в Париж.

Адвокати покоївки заявили, що оприлюднені результати обстеження підтверджують факт нападу на їх підзахисну. Захист Домініка Стросс-Кана, в свою чергу, звернула увагу на той факт, що більша частина документа складена зі слів "постраждалої". Діалло, додали вони, "вже неодноразово доводила, що її показання не заслуговують довіри".

Нагадаємо, що Домінік Стросс-Кан, який пішов після арешту з поста глави МВФ, з 14 по 19 травня утримувався під вартою. Висунуті проти нього звинувачення Стросс-Кан категорично спростовував.19 травня суд замінив екс-главі МВФ запобіжний захід на домашній арешт, зажадавши внести заставу в мільйон доларів.

Зараз ви читаєте новину «Жертву Стросс-Кана дійсно згвалтували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути