вівторок, 05 липня 2011 07:00

Стросс-Кана випустили і повернули мільйон

У п'ятницю кримінальний суд Нью-Йорка, США, звільнив від домашнього арешту колишнього голову Міжнародного валютного фонду 62-річного Домініка Стросс-Кана. Політику, якого звинувачують у зґвалтуванні 32-річної чорношкірої готельної покоївки, повернули $1 млн застави. Проте не віддали документів.

Француз покидав судову залу з усмішкою на обличчі. Поруч ішла дружина 62-річна Анн Сінклер. Наступного дня вони пили вино в італійському ресторані "Скантінелла" на  Мангеттені. За святкову вечерю заплатили $700.

Стросс-Кана арештували 14 травня, а 20-го призначили домашній арешт. Сидів у помешканні з домашнім кінотеатром, сауною і фітнес-залою. Із ним були дружина і донька.

Минулого тижня слідчі запідозрили, що постраждала бреше. Припускають, що в готелі "Софітель", де нібито сталося зґвалтування, покоївка підробляла проституцією. Отримані за це великі гроші витрачала у салонах краси. Доходи приховувала. Щоб мати пільги, казала, що в неї двоє дітей. Насправді має лише 15-річну доньку.

— У позивачки можуть відібрати статус політичного біженця, навіть якщо вже видана постійна посвідка на проживання. Їй загрожує кримінальне переслідування за наклеп на Стросс-Кана. За такий злочин можна отримати і тюремний термін, — каже американський правник Борис Палант.

Наступне судове засідання призначили на 18 липня.

Зараз ви читаєте новину «Стросс-Кана випустили і повернули мільйон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути