понеділок, 04 липня 2011 19:02

Французька журналістка подасть до суду на Стросс-Кана за спробу згвалтування

Французька журналістка подасть до суду на Стросс-Кана за спробу згвалтування

Французька журналістка і письменниця Трістан Банон вирішила подати в суд за домагання на екс-главу Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домініка Стросс-Кана, повідомляє в понеділок агентство Франс Прес з посиланням на її адвоката Давіда Куббі (David Koubbi).

"Моя клієнтка подає скаргу за спробу згвалтування проти пана Домініка Стросс-Кана. Скаргу я направлю до прокуратури завтра, 5 липня, а прокуратура отримає її в середу вранці", - сказав адвокат.

Мова йде про насильницькі дії сексуального характеру відносно Банон, які Стросс-Кан нібито допустив ще в 2002 році. Раніше Банон заявляла, що не подаватиме до суду на екс-главу МВФ, поки проти нього йде процес у США.

Куббі стверджує, що рішення про звернення в прокуратуру він і Банон прийняли ще в середині червня. Адвокат також наголосив, що справа Банон і американська справа проти екс-голови МВФ не мають між собою ніякого зв'язку.

Нагадаємо, Стросс-Кан був затриманий 14 травня в Нью-Йорку на підставі заяви покоївки готелю Sofitel, що звернулася в поліцію зі скаргою на насильницькі дії сексуального характеру з боку високопоставленого мешканця. Кілька днів після затримання він провів у в'язниці, потім Верховний суд штату Нью-Йорк погодився випустити його під заставу в 1 мільйон доларів і помістити під домашній арешт.

Першого липня Стросс-Кану була повернута застава, але документи, що дають право на перетин кордону, поки залишаються під арештом. Чергова його поява в суді призначена на 18 липня. Прокуратура раніше заявила, що покоївка дала неправдиві покази при отриманні притулку в країні, дурила податкові та соціальні органи, а також, ймовірно, збрехала при наданні показів під присягою перед великим журі.

За словами Банон, Стросс-Кан ще в 2002 році вчинив стосовно неї насильницькі дії сексуального характеру. Тоді її мати, враховуючи, що мова не йшла про згвалтування, відмовила доньку від подачі позову, щоб вона не зберегла на все життя репутацію "тієї самої дівчини". У 2007 році Банон розповіла про цю подію в телепередачі.

Коли стало відомо про арешт Стросс-Кана в США за звинуваченням у злочинах сексуального характеру, Банон знову згадала про свою справу. ЗМІ з посиланням на її адвоката повідомили, що вона має намір подати позов проти екс-голови МВФ, але потім захист змінив свою позицію. Куббі заявив, що Банон і Стросс-Кану є, що сказати один одному, однак відбудеться це у Франції. Він також зазначив, що Банон не хоче бути використаною американським правосуддям і сприяти об'єднанню цих двох справ - тому вона вирішила почекати з поданням позову.

Зараз ви читаєте новину «Французька журналістка подасть до суду на Стросс-Кана за спробу згвалтування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути