четвер, 07 липня 2011 09:33

Прокурори не хочуть відкликати звинувачення проти Стросс-Кана

Прокурори не хочуть відкликати звинувачення проти Стросс-Кана

Прокурори, які займаються справою екс-глави МВФ Домініка Стросс-Кана, в середу, 6 липня, відмовилися відкликати звинувачення проти нього.

Рішення було ухвалене за підсумками зустрічі адвокатів Стросс-Кана з прокурорами, яка відбулася на Манхеттені. Окружний прокурор Сайрус Венс і адвокат Стросс-Кана Бенджамін Брафман відмовилися розголошувати подробиці зустрічі, зазначивши тільки, що вона була "конструктивною".

Проти Стросс-Кана висунуто звинувачення за сімома пунктами, включаючи згвалтування. Прокурори вирішили розглянути питання про можливе відкликання звинувачень проти нього у зв'язку з висновками слідства, яке викрило жінку в брехні.

Між тим 6 липня стало відомо, що адвокати жінки, що подала позов проти Стросс-Кана, попросили прокурора Сайруса Венса взяти самовідвід. На думку адвокатів позивачки, з вини Венса в пресу просочилася інформація, що шкодить репутації їх клієнтки.

Колишній директор-розпорядник МВФ був заарештований 14 травня 2011 року в нью-йоркському аеропорту. Приводом стали свідчення покоївки готелю Sofitel, в якому проживав Стросс-Кан. За її словами, він напав на неї і схилив до орального сексу. Сам чиновник висунуті проти нього звинувачення заперечує.

Спочатку Стросс-Кан був відправлений до в'язниці, пізніше його звільнили під заставу і помістили під домашній арешт. 1 липня у зв'язку з тим, що у слідства з'явилися серйозні причини підозрювати покоївку у брехні, Стросс-Кан був звільнений під зобов'язання з'явитися на засідання суду на першу вимогу. Наступне слухання у його справі призначено на 18 липня.

Тим часом проти Стросс-Кана підготували інший позов, цього разу у нього на батьківщині. Французька письменниця Трістан Банон звинуватила екс-главу МВФ в сексуальних домаганнях, які, нібито, мали місце в 2003 році. Адвокати Стросс-Кана повідомили, що їх підзахисний планує подати на Банон до суду за наклеп.

Зараз ви читаєте новину «Прокурори не хочуть відкликати звинувачення проти Стросс-Кана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути