середа, 28 серпня 2019 17:48

Суд дозволив звільняти за "лайки" у соцмережах

Суд дозволив звільняти за "лайки" у соцмережах
Прокурорка з Донецька не змогла довести непричетність до розпалювання ворожнечі у соцмережах Фото: hodor.lol

У Верховному суді України визнали законним звільнення прокурорки з Донеччини. Жінка втратила посаду 2018-го через неетичні висловлювання та "лайки" у російській соціальній мережі "Одноклассники".

Висловлювала повагу до комуністичної символіки, підтримувала пропаганду тоталітаризму, прихильно ставилась до закликів розв'язування воєнного конфлікту в Україні. Також відкрито підтримувала учасників терористичної організації ДНР - шляхом проставлення відміток "клас" на сумнівних публікаціях, йдеться у справі № 9901/998/18.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звинуваченого у держзраді Вишинського випустили з-під варти

На суді жінка розповідала, що зареєструвалась у мережі 9 років тому та не вчиняла зазначених дій. Поставити "лайк" під постами знайомих могла випадково через високу чутливість ґаджетів. Казала, що аккаунт неодноразово викрадали, проте паролю у зв'язку з цим вона не змінювала.

Ознайомившись із усіма доказами, Верховний суд дійшов висновку, що вчинені жінкою дії порочать звання прокурора і можуть викликати сумнів у об'єктивності, чесності, непідкупності органів прокуратури. Це грубе порушення прокурорської етики та несумісне з подальшою роботою на цій посаді.

У Львові звільнили працівницю відділення №13 Укрпошти. Відмовлялася розмовляти з клієнтами українською. Крім цього, постійно знущалась над колегами. Раніше жінка заявила, що ніколи не розмовлятиме українською, бо "із Новоросії".

Зараз ви читаєте новину «Суд дозволив звільняти за "лайки" у соцмережах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути