Ексклюзиви
четвер, 05 квітня 2018 16:25

Стати громадянином України стане складніше

Стати громадянином України стане складніше
Верховна Рада розглядає новий законопроект, що передбачає обмеження варіантів отримання українського громадянства. Фото: gdb.rferl.org

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков анонсував новий законопроект, що передбачає обмеження варіантів отримання українського громадянства.

Законопроект був ініційований президентом Петром Порошенком і зараз перебуває на розгляді у Верховній Раді, повідомляє "Ліга.нет"

Зараз паспорт громадянина України може отримати людина, яка має докази проживання на території України до 1991-го. Із прийняттям законопроекту цього буде замало.

"Достатньо привести в суд свідка, який підтвердить, що людина проживала в Україні до 1991 року, і скористатися недобросовісністю судового розгляду. Все, цього достатньо, щоб отримати громадянство. Цією лазівкою, з тією чи іншою мірою успішності, пробували скористатися багато шахраїв. Десь нам вдавалося це припиняти, а десь у них виходило,"- каже Арсен Аваков.

Також встановлять обмеження на набуття громадянства по лінії діда чи баби. Якщо закон приймуть, залишаться лише родичі першої лінії: тато, мати, брат, сестра. Дружина або чоловік грають роль лише у тому випадку, якщо шлюб тривав щонайменше п'ять років.

Посилення порядку отримання громадянства Аваков пояснює тим, що український паспорт сьогодні "набув серйозної ваги".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Законопроект про нацбезпеку не можна поліпшити, його треба переписати - експерт

Президент Петро Порошенко 28 березня підписав закон, який регулює правила паркування. Торік у грудні за нього проголосували 237 народних депутатів. Документ набуде чинності 27 вересня нинішнього року.

Зараз ви читаєте новину «Стати громадянином України стане складніше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути