неділя, 22 липня 2018 17:05

Стало відомо, скільки українців перебуває в рабстві

Стало відомо, скільки українців перебуває в рабстві
Україна на 49-му місці в рейтингу рабства. Фото: ДТ

В антирейтингу рабства у сучасному світі Україна займає 49 місце серед 167 досліджених країн. Майже 286 тисяч українців живуть в сучасному рабстві. На 100 тисяч населення в Україні в рабстві перебуває 641 осіб.

Про це свідчить дослідження некомерційної організації Walk Free.

За оцінками організації, рабство найбільш поширене в Північній Кореї. При населенні 25 млн чоловік 2,64 млн займаються підневільним працею, до якої примушує держава.

У першу десятку держав з найбільшим поширенням рабства увійшли також Еритрея (на тисячу осіб населення припадає 93,які живуть в рабстві), Бурунді (39,95 на тисячу осіб), ЦАР (22,25 рабів на тисячу осіб), Афганістан (22,25), Мавританія (21,43), Південний Судан (21,43), Пакистан (16,82), Камбоджа (16,81) та Іран (16,24).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трудове рабство стало новим трендом, проблема набуває масштабів катастрофи - ЗМІ

Росія в антирейтингу посідає 64-е місце. За оцінками Walk Free, в сучасному рабстві в РФ живуть 794 тисяч осіб, тобто на кожні 1000 жителів припадає 5,5 сучасних раба.

Під сучасним рабством організація Walk Free розуміє будь-які "випадки експлуатації, коли людина не може відмовитися або піти через погрози, насильства, примусу, зловживання владою або обману". Під це поняття потрапляють в числі іншого примусову працю, сексуальну експлуатацію, дитячу працю, примусовий шлюб.

У дослідженні використані дані офіційної статистики 167 країн, інформація некомерційних організацій і результати опитувань понад 71 тисяч осіб.

За перше півріччя 2018 року правоохоронцям вдалося виявити 63 учасників організованих злочинних груп, причетних до викрадення людей. За цей термін було скоєно близько 190 злочинів у сфері торгівлі людьми.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, скільки українців перебуває в рабстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути