пʼятниця, 17 лютого 2017 12:32

Стало відомо, де почалися погодинні відключення світла

Стало відомо, де почалися погодинні відключення світла

У Луганській області почалися погодинні відключення світла. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів Радим Романюк з Луцька, який кілька днів бере участь у блокаді.

"У Гірському і Золотому Луганської області світло почали відключати від учора. Вимикали зранку на 1,5-2 години. У Лисичанську теж погодинно відключають світло, - розповідає Радим. - Це роблять штучно. Підстав у відключеннях електрики нема. У такий спосіб хочуть збільшити соціальне напруження, налаштувати населення проти блокувальників".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кум Порошенка розповів про шалені гроші президента

Учасники блокади постійно спілкуються з місцевими жителями.

"Звичайно, нікому не подобається, що світло відключають вранці, коли люди збираються на роботу і готують дітей до школи, - каже Романюк. - Але вони готові потерпіти і підтримують блокаду. Електропостачання цієї області здійснює Луганська ТЕС. Вугілля туди постачається з окупованих територій по єдиній гілці залізниці. По ній же можна доставити вугілля на ТЕС з України. Тому штабом блокади прийнято рішення цей напрямок не блокувати, щоб область не залишилася без електроенергії. На сьогодні проблем з вугіллям на цій ТЕС нема".

25 січня оголосили торгову блокаду окупованих районів Донбасу. Перекрили залізницю на кількох напрямках. Цим шляхом в Україну постачали вугілля. Уряд погрожує періодичними відключеннями світла й тепла.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, де почалися погодинні відключення світла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути