вівторок, 29 вересня 2020 13:44

США знають про злочинні схеми українських олігархів - банкір

США знають про злочинні схеми українських олігархів - банкір
У документах слідчих фігурують транзакції на загальну суму 2 трильйони доларів за майже два десятиріччя – з 1999 року по 2017 рік. Фото: Reuters

Документи Мережі по боротьбі з фінансовою злочинністю зараз оприлюднили для громадськості, проте ця інформація не є новою для американської влади на правоохоронців.

Про це в коментарі Gazeta.ua говорить інвестиційний банкір Сергій Фурса, 38 років.

"Іноді той факт, що за чиїмись транзакціями слідкують, може не мати жодних наслідків. Підозра - це ще не доведений злочин", - пояснює експерт.

Але, за його словами, усі ці оборудки, у тому числі і українських олігархів, відомі у Сполучених Штатах давно.

"Саме через такі фінансові махінації, що розслідує Мережа, Ігор Коломойський не може виїхати з України. Адже це фактично означатиме для нього потрапляння на лавку підсудних в Америці. По тій самій причині американські правоохоронці домагаються екстрадиції олігарха Фірташа. А Рінат Ахметов не може мати справу з банками Сполучених Штатів. В Америці відмивання грошей є великим злочином, за який передбачено реальне тюремне ув'язнення. Усі ці справи стосовно українських бізнесменів, які вчинили нечесні транзакції, перебувають у процесі. Сам факт опублікування цієї інформації не може його пришвидшити", - каже банкір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому долар стрімко дорожчає

Американське видання "БаззФідНьюз" та Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів 20 вересня опублікували тисячі документів, які розслідує Мережа по боротьбі з фінансовими злочинами. Вона є складовою бюро Департаменту фінансів США. Досліджує підозрілі грошові транзакції по всьому світу на основі звітів від банків, що підозрюють власних клієнтів у вчиненні фінансових порушень.
Таким чином Мережа слідкує за "брудними" грошима, які у майбутньому можуть бути використані для корупційних оборудок, купівлі зброї чи наркотиків та інших протизаконних дій.

Зараз ви читаєте новину «США знають про злочинні схеми українських олігархів - банкір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути