понеділок, 14 квітня 2008 15:56

США та Ізраїль підписали угоду по забезпеченню ядерної безпеки

Ізраїль та США днями підписали угоду у сфері забезпечення ядерної безпеки. Як повідомляє в понеділок ізраїльська газета Ha"aretz, угода дозволить Ізраїлю отримати міжнародне сприяння з метою забезпечення безпеки старіючого реактора в ядерному центрі в Дімоні, який був побудований півстоліттю назад.

Нинішня угода, підписана директором Комісії з атомної енергетики Ізраїлю Шаулем Хоревом і головою Комісії з ядерного регулювання США Дейлом Клейном, розширює ряд положень, що містилися в колишньому аналогічному документі, який діяв впродовж декількох десятиліть.

Навіть якщо спочатку угода носить технічний характер, вона має значно більше значення, оскільки багато країн, у тому числі і США, не схильні співробітничати з Ізраїлем за низкою позицій в ядерній енергетиці, оскільки Ізраїль не підписав Договір про нерозповсюдження ядерної зброї, пише Ha"aretz. Видання відзначає, що "проте у США є угоди з Ізраїлем у сфері забезпечення ядерної безпеки".

Недавно Вашингтон підписав аналогічну угоду з Індією, яка також не підписала ДНЯЗ. NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «США та Ізраїль підписали угоду по забезпеченню ядерної безпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути