Ексклюзиви
середа, 13 жовтня 2021 18:22

Кошти на Музей Голодомору збиратимуть на грандіозному мистецькому вечорі у Львові

У Львові 20 листопада проведуть мистецький вечір для благодійників основної експозиції столичного Музею Голодомору. 13 жовтня у Львівській ОДА відбулася зустріч ініціативної групи з організації заходу.

До роковин пам'яті жертв Голодомору в Україні Львівський національний академічний театр опери й балету вперше покаже монументальний симфонічний твір - Симфонію №2 "Воскресіння" Густава Малера.

Автор: Валерій Шмаков
  Голова Львівської ОДА Максим Козицький, голова Наглядової ради Фонду музею Голодомору Іван Васюник та  гендиректор-художній керівник Львівської опери Василь Вовкун
Голова Львівської ОДА Максим Козицький, голова Наглядової ради Фонду музею Голодомору Іван Васюник та гендиректор-художній керівник Львівської опери Василь Вовкун
"Візьмуть участь понад 150 музикантів і понад 100 хористів. Виступатимуть солістка Метрополітен-опери в Нью-Йорку Ольга Кульчинська (сопрано) і солістка Львівської національної опери Тетяна Вахновська (мецо-сопрано). Усе це відбуватиметься під орудою диригента Івана Чередніченка. Ми маємо, чим здивувати", - сказав генеральний директор і художній керівник Львівського оперного театру Василь Вовкун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Правда виривається з-під землі" - як будують Меморіал жертв Голодомору

Долучитися до вечора закликають підприємців, представників місцевої влади, культури, освіти, лідерів думок і громадськість.

"Символічно, що вечори благодійності стартують зі Львівщини. Згодом такі проведемо в кожному обласному центрі, - каже голова наглядової ради Фонду музею Голодомору Іван Васюник. - Це ще одне підтвердження того, що пам'ять нас єднає. Адже до творення експозиції Музею Голодомору вже приєдналися десятки тисяч благодійників, які пожертвували кошти на платформі Зерна правди. Це може бути й 10 гривень, і 1,3 мільйона доларів, які забажало внести на розвиток музею акціонерне товариство "Фармак". Також хочемо подякувати львівським підприємствам, що почали долучатися до творення експозиції музею. Зокрема ІТ-компанія SoftServe минулого року пожертвувала майже 5,5 мільйона гривень".

Автор: Валерій Шмаков
  Голова Наглядової ради Фонду музею Голодомору Іван Васюник та гендиректор-художній керівник Львівської опери Василь Вовкун
Голова Наглядової ради Фонду музею Голодомору Іван Васюник та гендиректор-художній керівник Львівської опери Василь Вовкун

"Цей проєкт дозволить українцям єднатися навколо справді важливої ідеї, оскільки стосується вшанування мільйонів невинних жертв. Це про нашу пам'ять", - зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

2016 року в Україні відновили будівництво Музею Голодомору. Це перший цілісний Музей Голодомору у світі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 500 тис. грн на Музей Голодомору зібрали віряни на Прикарпатті

"Цей важливий загальнонаціональний проєкт президент Володимир Зеленський визначив як пріорітетний. Реалізується на засадах державно-приватного партнерства. Будівництво приміщення музею фінансує уряд і повністю виконує свої зобов'язання. За мобілізацію коштів для створення основної експозиції музею відповідають благодійники, які представлені Міжнародним благодійним Фондом Музею Голодомору", - додав Васюник.

До кінця листопада громадськості покажуть вступну художню концепцію майбутньої експозиції.

"Експозиція твориться великим колективом, до якого входять музейники, експерти, історики й науковці. А технічний проєкт формує міжнародний дизайнерський консорціум. До нього увійшли найкращі світові фірми, які проєктують музеї. Зокрема британсько-канадійська фірма Haley Sharpe Design і польська Nizio Design", - повідомив голова наглядової ради Фонду музею Голодомору.

Національний музей Голодомору-геноциду - національний музей на Печерську в Києві. Присвячений злочину Голодомору-геноциду в Україні. Відкритий у серпні 2009 року.

Перша черга музею зведена у 2008-2010 роках. 2010-го будівництво було тимчасово зупинили через політичну позицію тодішньої влади. Після Революції гідності відновили будівництво повноцінного сучасного музейного комплексу.

Меморіальний комплекс відвідують офіційні делегації іноземних держав, тому що Національний музей Голодомору геноциду включений до Державного Протоколу та Церемоніалу України.

Експозицію можна буде побачити 2023 року. Її планують відкрити до 90-х роковин Голодомору.

Зараз ви читаєте новину «Кошти на Музей Голодомору збиратимуть на грандіозному мистецькому вечорі у Львові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути