Ексклюзиви
середа, 27 лютого 2008 09:02

Sotheby"s проводить у Лондоні найдорожчий аукціон сучасного мистецтва

Sotheby"s проводить у Лондоні найдорожчий  аукціон сучасного мистецтва
Торговий дім Sotheby"s проводить у Лондоні найдорожчий в історії Європи вечірній аукціон сучасного мистецтва. Представлені на нім шедеври, зокрема таких майстрів, як експресіоніст Френсіс Бекон, легенда поп-арту Енді Ворхол, Лучіо Фонтану і Герхард Ріхтер, оцінені більш ніж у 144 млн доларів.

Торги кращими творами цих художників здійснюються, як відзначив представник Sotheby"s, з урахуванням "інтенсивного зростання ринку сучасного мистецтва". Однією з найяскравіших і драматичніших робіт експерти називають "Три автопортрети" (1986) Ворхола з серії автопортретів, завершеної художником за півроку до смерті.

Автопортрети, волаючі від страху перед невідомістю, "раптом стали в один ряд зі всією історією трагічних самовиражень", відзначають критики. За оцінками торгового дому, триптих може бути проданий не менше ніж за 20 млн доларів.

У понад 36 млн доларів експерти Sotheby"s оцінили створений Беконом на піку кар"єри твір "Гола з фігурою в дзеркалі". Відомий мистецтвознавець Джон Рассел вважає, що в цій роботі втілена "вражаюча сила природного життя – життя без упаковки". На ній – дивовижна фігура близького друга живописця Генрієти Мораес зображена навпроти містичної фігури в дзеркалі – можливо, самого художника.

За прогнозами Sotheby"s, загальна сума лютневих продажів будинку – разом з аукціонами імпресіоністського і модерністського мистецтва 5-6 лютого – може скласти 400 млн доларів, а спільно з аналогічними торгами в лютому будинку Christie"s – перевищити 800 млн доларів, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Sotheby"s проводить у Лондоні найдорожчий аукціон сучасного мистецтва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути