Ексклюзиви
вівторок, 17 листопада 2009 16:51

Сомалійські пірати звільнили екіпаж іспанського судна

Сомалійські пірати звільнили екіпаж іспанського судна
Сьогодні, 17 листопада, прем"єр-міністр Іспанії Хосе Луїс Родрігес Сапатеро повідомив, що екіпаж риболовецького судна Alakrana, захоплений 2 жовтня, у безпеці. За його словами, пірати звільнили всю команду - 36 осіб, зокрема,16 іспанців.

Як повідомило інтернет-видання Морський бюлетень, за звільнення людей пірати отримали викуп у розмірі $3,5 мільйона. Про те, чи виконано інші вимоги морських розбійників, невідомо.

Нагадаємо, судно Alakrana, зареєстроване в порту Бермео (Країна Басків), було захоплене групою сомалійців в Індійському океані 2 жовтня.

Пізніше іспанським військовим вдалося затримати двох піратів, які відпливли на невеликому човні від захопленого судна в ніч з 3 на 4 жовтня. Обидва заарештовані пірати були згодом доставлені військово-транспортним літаком в Мадрид, де вони постали перед судом по 38 звинуваченнях у незаконному утриманні людей під вартою і одному викраданні зі застосуванням насильства.

Пірати, які захопили Alakrana, 13 жовтня оголосили свою головну умову на початок переговорів по звільненню судна - негайне звільнення двох своїх "друзів". Вони стверджували, що невиконання цієї умови "уповільнить будь-які процеси, які можуть привести до звільнення судна". Крім того, корсари вимагали $4 млн викуп, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Сомалійські пірати звільнили екіпаж іспанського судна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути