понеділок, 09 листопада 2009 19:35

Сомалійські пірати захопили судно з вантажем зброї

Сомалійські пірати захопили судно з вантажем зброї

За останню добу сомалійські пірати скоїли два напади: судно з вантажем зброї захопили, а супертанкеру з нафтою ледь вдалося втекти.

Судно під фальшивою назвою "Аль-Мізан" везло свій вантаж до Сомалі в обхід ембарго ООН. Напад на нього стався у неділю, наразі корабель ведуть до північного узбережжя Сомалі. Про склад екіпажу поки що нічого не відомо.

Інша група бандитів у понеділок атакувала сінгапурський супертанкер BW Lion з вантажем нафти. Пірати наблизилися до танкера водотоннажністю 160 тисяч тонн на двох моторних човнах, після чого відкрили по судну вогонь з автоматичної зброї і гранатометів.

Але команда танкера збільшила швидкість, зробила декілька маневрів і змогла втекти від переслідування. В результаті атаки ніхто з моряків не постраждав.

За даними Міжнародного морського бюро, кількість піратських нападів у всьому світі за перші дев"ять місяців 2009 року вже перевищила аналогічний показник за весь попередній рік. З січня по вересень 2009 року було зареєстровано 306 піратських атак проти 293 в 2008 році.

В заручниках у піратів (станом на 21 жовтня) перебувають 661 моряк, 19 людей під час нападів поранили, шістьох убили і вісім зникли безвісти.

За матеріалом: Інтерфакс

Зараз ви читаєте новину «Сомалійські пірати захопили судно з вантажем зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути