понеділок, 09 листопада 2009 09:58

Пірати погрожують потопити "Аріану"

Пірати погрожують потопити "Аріану"

Пірати, які захопили "Аріану" з 24 українцями на борту, погрожують потопити судно, якщо через місяць вони не отримають грошей (за останніми даними, вимагають від 3,5 млн до 10 млн доларів США).

"Команда може постраждати", - заявив сомалійський морський бандит Юсуф, який вийшов на зв"язок з журналістами телеканалу "Інтер" у п"ятницю.

Пірати навіть дозволили поговорити з капітаном балкера Геннадієм Вороновим: "У нас немає провізії, води і палива. Пірати дають нам трохи гнилого рису. І в нас немає прісної води, щоб його зварити. Ми змішуємо її з морською водою, через це у всіх членів екіпажу серйозні розлади шлунку".

Капітан також звернувся до української влади з проханням, щоб Нацбанк дав безвідсотковий кредит судновласнику "на довгий час". При цьому Воронов на вимогу піратів говорив англійською.

"Складно судити, чи дійсно на судні все так погано або в такий спосіб пірати тиснуть на переговірників, щоб швидше отримати гроші. Я днями спілкувалася з чоловіком, він стверджував, що всі більш-менш в порядку, їх не б"ють, хоча ситуація напружена", - розповіла Галина, дружина електромеханіка "Аріани" Олександра Фюта.

Тим часом пірати, які захопили судно "Дельвіна", женуть його до берегів Сомалі. Оператор судна - грецька компанія Midway Shipping & Trading - вже повідомила, що на борту 7 українців і 14 філіппінців.

Членів екіпажу балкера Iceland of Luck, яких влада Конго звинувачує у тому, що моряки викинули за борт 4-х місцевих нелегалів (один з них загинув), перевели з в"язниці порту Матаді в Кіншасу.

Дружина капітана, маріупольця Рустама Янбаева, Ірина вже звернулася до української влади з проханням допомогти звільнити її чоловіка та інших українців. Вона не вірить в те, що чоловік міг віддати наказ викинути "зайців" за борт.

Влада Демократичної Республіки Конго (ДРК) арештувала панамський суховантаж Iceland of Luck 23 жовтня на рейді біля головного порту країни Матаді.

За матеріалом Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Пірати погрожують потопити "Аріану"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути