четвер, 26 червня 2008 20:55

Соцпрацівникам дали по два гектари землі

Виконуючий обов"язки губернатора Сумщини Микола Лаврик, 55 років, вирішив підвищити доходи сільських працівників соціальної сфери. Він нагадав про законну можливість отримати по 2 га землі в приватну власність.

Із понад 30 тис. працівників соціальної сфери області наділи землі мають 18%. Найменше землі в медиків. Видаватимуть із земель резерву та державної власності. Потім власники зможуть здавати ділянки в оренду й отримувати додатково 300–500 грн на рік.

— Нас лаяли за те, що мало медиків, учителів та працівників культури написали заяви з проханням отримати землю, — говорить начальник відділу земельних ресурсів Великописарівської райдержадміністрації Дмитро Сипко, 50 років. — Але в нас у районі 70 відсотків цієї категорії отримали землю 2000 року. 40 чоловік захотіли взяти цьогоріч. Їхні заяви задоволені, виготовляються державні акти. Вільна земля є.

Фельдшер із села Катанське Великописарівського району 41-річна Валентина Боброва написала заяву минулого тижня.

— Про два гектари я чула й раніше, але якось руки не доходили, — розповідає жінка. — Санітарка он роздумує, брати чи ні. А я знаю, що не завадить. У нас орендатори за два гектари платять по 300 гривень на рік. Гроші смішні, та не завадять. І земля таки в приватній власності.

Зараз ви читаєте новину «Соцпрацівникам дали по два гектари землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути