Ексклюзиви
понеділок, 21 червня 2010 16:09

Смертниці з московського метро залишили відеозвернення жінкам

Смертниці з московського метро залишили відеозвернення жінкам

Британська газета The Sunday Times опублікувала відеоролики, на яких терористки Джанет Абдурахманова і Маріам Шаріпова, які підірвали себе 29 березня в московському метро, закликають жінок стати живими бомбами.

Обидві смертниці повністю закриті чорною щільною паранджею, так що визначити, що це саме Абдурахманова і Шаріпова, неможливо. Ролики з'явилися в Інтернеті на сайті ісламістів Imamtv ще 30 травня, проте з країн СНД доступу до цих відеоматеріалів немає.

На запису 17-річна Джанет Абдурахманова, сидячи на килимі на фоні білої стіни і притуленого до неї автомата, говорить, що уклала з Аллахом договір в обмін на місце в раю. На другому ролику, знятому в тому ж місці, інша жінка, прихована паранджею, також розповідає про своє рішення стати смертницею. Спецслужби впізнали в жінці 28-річну дружину одного з лідерів дагестанського збройного підпілля Магомедалі Вагабова - Маріам Шаріпову.

Як відзначає газета, Шаріпова виглядає менш упевненою в собі, ніж її молодша співвітчизниця. Час від часу вона глибоко зітхає, втрачає нитку думки і виглядає скореною, а не натхненної ідеєю, як Джанет. Але і Маріам закликає жінок наслідувати її приклад.

29 березня Шаріпова підірвала себе на станції московського метро "Луб'янка", через 40 хвилин на "Парку культури" вибухнула Абдурахманова. У результаті двох терактів загинули 40 осіб, постраждали близько 100. Потужність саморобних вибухових пристроїв у тротиловому еквіваленті склала до 4 кг на станції "Луб'янка" і до 2 кг на станції "Парк культури".

За словами джерел у Дагестані, ідеологічна обробка мешканки Хасавюртовського району Дагестану Джанет Абдурахманової почалася у віці 15 років, коли вона познайомилася по Інтернету з бойовиком Умалатом Магомедовим. Незабаром Абдурахманова вийшла заміж за Магомедова, який був на 14 років її старше. У грудні минулого року в ході спецоперації бойовик був вбитий. Після цього Абдурахманову, за версією слідства, почали готувати до теракту.

InoPressa

Зараз ви читаєте новину «Смертниці з московського метро залишили відеозвернення жінкам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути