пʼятниця, 09 квітня 2010 12:53

В Дагестані підготували тисячу смертниць - ЗМІ

В Дагестані підготували тисячу смертниць - ЗМІ

У Дагестані живуть близько тисячі дівчат, підготовлених до скоєння терористичного акту, стверджує "Комсомольська правда" з посиланням на джерело в правоохоронних органах республіки. Вербуванням дівчат, як розповів співрозмовник газети, нібито займається правозахисна організація "Матері Дагестану за права людини".

Як приклад зв"язку терористок-смертниць і правозахисної організації журналісти наводять ситуацію із затриманням в Махачкалі Сакінат Саїдової, дочки активістки "Матерів Дагестану" Халімат Саїдової восени 2009 року. Саїдова-молодша, імовірно, готувалася здійснити вибух у будівлі одного з районних відділень міліції Махачкали. При собі у неї виявили гранати і пістолет, проте суд засудив її до умовного терміну.

За словами джерела видання, з 2005 року в результаті спецоперацій у Дагестані було знищено близько 500 бойовиків. У кожного з них було мінімум по дві дружини, отже, в республіці зараз знаходяться близько тисячі "особливо зомбованих дівчат".

За деякими даними, обидві дівчини, що влаштували вибухи в московському метро 29 березня, були вдовами бойовиків. Чоловіком однієї з них, як встановило слідство, був Умалат Магомедов, знищений у грудні 2009 року. Іншу смертницю, Маріам Шаріпова, пов"язують іноземним найманцем на прізвисько доктор Мухаммад - його ліквідували влітку минулого року.

Організація "Матері Дагестану", створена в 2007 році, неодноразово стикалася із звинуваченнями у підтримці бойовиків, так як її діяльність пов"язана з захистом прав місцевих жителів. У 2008 році російські правозахисники Лев Пономарьов, Людмила Алексєєва, Олег Орлов і ряд інших написали відкритий лист президентові Дагестану з проханням захистити членів "Матерів Дагестану".

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «В Дагестані підготували тисячу смертниць - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути