середа, 07 квітня 2010 11:34

Смертниці з московського метро були подругами

Смертниці з московського метро були подругами

Незадовго до терактів в московському метро терористка-смертниця Дженет Абдурахманова приїжджала в село Балахані, де проживала інша смертниця - Маріам Шаріпова. Про це газеті "Московський комсомолець" розповіли в рідному селі Шаріпової.

За словами одного з сусідів дівчини, Абдурахманова пробула в селі близько тижня, Маріам називала її своєю подругою. Потім обидві дівчини з села поїхали. Дані про те, що смертниці були добре знайомі одна з одною, є і у ФСБ, відзначає газета. Виданню стало відомо, що їх міг познайомити житель Махачкали на прізвище Гаджідадаев.

Ймовірно, мова йде про Ібрагіма Гаджідадаеве - одного з лідерів бойовиків, який, як вважається, став "Аміром Дагестану" після загибелі Умалата Магомедова в кінці 2009 року. Зокрема, Гаджідадаев брав на себе відповідальність за вбивство глави МВС Дагестану Адільгерея Магомедтагірова, проте офіційно підтвердження його причетності до злочину не надходило. Варто відзначити, що Дженет Абдурахманова була дружиною Умалата Магомедова, місце якого зайняв Гаджідадаев.

У той же час батько Шаріповоъ Расул Магомедов заявив "МК", що нічого не знав про візит в Балахану другої смертниці. Також він розповів, що в останній раз бачив дочку 26 березня.

Один з синів Магомедова, Анвар Шаріпов, проживає в Москві. За наявними у видання даними, смертниці зв"язувалися з ним незадовго до від"їзду з Дагестану і після приїзду до Москви, у зв"язку з чим слідство перевіряє брата однієї з терористок на причетність до терактів.

В інтерв"ю "Комсомольській правді" Расул Магомедов розповів, що Анвар в 2005 році затримувався правоохоронними органами в Махачкалі. Про характер пред"явлених йому звинувачень Магомедов не розповів, але відзначив, що син пішов на контакт з міліціонерами і був амністований. Чим Анвар займається в Москві, його батько розповісти не зміг.

Дженет Абдурахманова здійснила 29 березня вибух на "Парк культури" Сокольніческой лінії, а Шаріпова привела в дію вибуховий пристрій на "Луб"янці". В результаті терактів, за останніми даними, загинули 40 осіб, більше 90 потрапили до лікарень.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Смертниці з московського метро були подругами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути