вівторок, 06 квітня 2010 11:49

Бомбу в московському метро підірвала вчителька з Дагестану

Бомбу в московському метро підірвала вчителька з Дагестану

У російському антитерористичному комітеті у вівторок підтвердили, що вибух на станції метро "Луб"янка" 29 березня здійснила уродженка Дагестану Маріам Шаріпова.

"За наявними даними, вона була дружиною діючого на території Дагестану бандглаваря Магомедалі Вагопова", - уточнили в оперативному штабі.

Терористку-смертницю впізнав по фотографії, опублікованій в інтернеті, житель села Балахан Унцукульского району Дагестану Расул Магомедов. 28-річна Маріам була його донькою.

"Я бачив фотографію її голови. Це моя донька. Однозначно. Ніяких сумнівів", - заявив Магомедов в інтерв"ю "Інтерфаксу".

Вчитель місцевої школи Магомедов не може пояснити вчинку дочки.

"Вона виховувалася як проста гірська дівчина. Дочка була дуже побожною, але ніяких ознак радикалізму я за нею не помічав. Коли з"явилися чутки про те, що вона вийшла заміж за Вагопова, я запитав її про це, вона не підтвердила", - розповів Магомедов .

"Питань багато з цього приводу, відповідей немає", - додав він.

Як розповів Магомедов, останній раз він бачив свою дочку увечері 26 березня. Наступного ранку він виїхав у справах до Махачкали, куди у неділю 28 березня Маріам приїхала з матір"ю на ринок. Днем Маріам сказала, що піде відвідати подругу. За пару годин зателефонувала матері і сказала, що з нею все гаразд, і вона сама повернеться додому. Більше батьки її не бачили.

Шаріпова мала дві вищі освіти: математичну та психологічну. З 2006 року викладала інформатику в місцевій школі. Жила вдома з батьками.

За словами людини, близько знайомої з сім"єю Магомедових, "Маріам була спокійною і впевненою в собі людиною, завжди любила вчитися. Була співавтором трьох наукових робіт. Ніхто і ніколи не помічав за нею ніяких екстремістських висловлювань або неадекватної поведінки".

29 березня на станціях московського метро "Луб"янка" і "Парк культури" в ранковий "час пік" сталися вибухи з інтервалом в 40 хвилин. Загинули 40 осіб, постраждали близько 100. СКП РФ повідомив, що терористкою-смертницею, яка призвела в дію вибуховий пристрій на станції "Парк культури", була Джанет Абдурахманова (Абдулаєва).

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «Бомбу в московському метро підірвала вчителька з Дагестану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути