четвер, 01 квітня 2010 09:27

Доку Умаров взяв на себе відповідальність за вибухи в метро

Доку Умаров взяв на себе відповідальність за вибухи в метро

Лідер кавказьких сепаратистів Доку Умаров випустив відеозвернення, в якому заявив, що теракти в московському метро здійснювалися за його особистим розпорядженням, повідомляє Lenta.ru з посиланням на Reuters.

Він також заявив, що терористичні атаки на території Росії продовжаться.

За словами Умарова, терористична акція в метро була помстою за спецоперацію федеральних сил, яка проходила 11 лютого 2010 року в оселях Аршти і Датих Сунженського району Інгушетії. Під час операції, за офіційними даними, було вбито 18 бойовиків. Постраждали п"ятеро мирних жителів, четверо з яких потім померли. Представники федеральних сил заявили, що бойовики використовували мирне населення як "живий щит".

Звернення Умарова було записано 29 березня відразу після вибухів у Москві. На відео Умаров говорить про акцію, яка, за його словами, повинна бути проведена найближчим часом. 31 березня був здійснений подвійний терористичний акт у Кизлярі. Відповідальність за нього поки що ніхто не взяв. В результаті вибухів загинули 12 осіб, в основному співробітники міліції, різні травми отримали 29 осіб.

Нагадаємо, що у середу грузинський російськомовний телеканал "Перший кавказький" розповсюдив аудіозапис від імені Умарова, в якому він нібито звинувачував у терактах російські спецслужби. Достовірної інформації про автентичність аудіоповідомлення і причетності до неї Умарова не надходило.

Доку Умаров - глава "Імарату Кавказ", лідер чеченських сепаратистів. У 2006-2007 роках був президентом самопроголошеної республіки Ічкерія, раніше командував Західним фронтом армії Аслана Масхадова. Пізніше координував екстремістські акції на території Росії. Зокрема, Умаров двічі брав на себе відповідальність за підрив "Невського експресу" - в 2007 і 2009 роках.

Зараз ви читаєте новину «Доку Умаров взяв на себе відповідальність за вибухи в метро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути