понеділок, 29 березня 2010 15:33

В московському метро знайшли ще один "пояс шахіда", який не вибухнув

В московському метро знайшли ще один "пояс шахіда", який не вибухнув

На станції московського метро "Парк культури", де в понеділок вранці спрацював вибуховий пристрій, вибухотехніки знайшли ще один "пояс шахіда", який, на щастя, не вибухнув.

У ньому знаходилися 1,5 кілограми тротилу. Якщо б він розірвався, жертв трагедії виявилося б набагато більше.

Як повідомили в СКП РФ, вибух на "Парку культури" прогримів у п"ятому вагоні від хвоста поїзду при відкритті дверей. На місці події виявлено фрагменти тіла терористки-смертниці, на якій були закріплені пояси з вибухівкою.

"На "Парку культури" виявлена відокремлена від тіла голова молодої жінки", - повідомила оперативно-слідча група, що працює на місці події.

На станції "Луб"янка" також виявлені частини тіла жінки більш старшого віку. Ймовірно, вона також привела в дію вибуховий пристрій, проте підтвердження з офіційних джерел на цей рахунок поки немає.

Нагадаємо, що трагедія сталася в московському метро в ранковий час пік. Терористки-смертниці привели в дію вибухові пристрої в поїздах метро на станціях "Луб"янка" і "Парк культури" з різницею близько 40 хвилин. В результаті теракту, за даними МНС, загинули 37 осіб, і ще 73 постраждали. Багато постраждалих перебувають у важкому стані.

За фактом вибухів заведено кримінальну справу за статтею "Тероризм". Основною версією на даний момент є помста кавказьких бойовиків за ряд успішних антитерористичних операцій, проведених російськими силовиками на Північному Кавказі.

Висуваються також припущення, що метою другого теракту повинна була стати станція метро "Жовтнева", а не "Парк культури", так як саме там знаходиться будівля центрального апарату МВС. Таким чином, як вважають деякі експерти, терористи хотіли "передати привіт" силовим структурам РФ.

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «В московському метро знайшли ще один "пояс шахіда", який не вибухнув». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути